myTaste

myTaste.se

fredag 22 juli 2016

Bärpaj

Finns det något svenskare och godare än en paj med vilda bär och trädgårdsbär.
I denna paj är det vilda hallon, smultron, vita vinbär, röda vinbär och svarta vinbär. Blanda vilka bär du vill och njut!


Ugnstemperatur 200 grader 

Steg 1/Knäckbottnen
1,5 dl havregryn
1,5 dl mjöl

3 msk socker
100 g smör, smält
1,5 msk vatten
½ tsk vaniljsocker

Smält smöret och ställ det åt sidan. Blanda ihop allt direkt i kastrullen. 
Platta ut degen i en smord pajform, nagga noga.
Grädda i 200º i 15 min i mitten av ugnen.
Låt bottnen kallna.

Steg 2/Fyllningen
6 – 7 dl vilda bär och trädgårdsbär
1 dl svartvinbärsgelé + 2 msk vatten blandas

När bottnen kallnat lägg i bären. Blanda gelén med vattnet.
Fördela gelén över de färska bären.

Ställ kallt och servera med vispad creme fraiche (blanda gärna i 1 tsk vaniljsocker).
Servera kall och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar