myTaste

myTaste.se

måndag 7 mars 2016

Gryta med tjocka revben och skånsk senap


En mustig och god gryta med tjocka revben. Smaken kommer från skånsk senap och timjan. Äpplet som får koka med ger en härlig friskhet.






4- 6 person(er)

1,5 kg revben, tjocka
2 gula lökar, ca 250 gr
5 msk skånsk senap
6 dl vatten
2 msk oxfond
1 msk brynt schalottenlöksfond
1 msk soja, gärna Kikkoman
1 tsk worcestersås
1 msk HP-sås
1 msk rödvinsvinäger
2 st lagerblad
1 tsk timjan, torkad
salt och svartpeppar
1 äpple, klyftad utan skal och kärnhus
2 msk maizenamjöl


Börja med att skära revbenet i bitar.
Bred på rikligt med skånsk senap på alla sidor.
Dela löken och äpplet i klyftor.
Stek revbenen i stekpanna tills fin färg. Lägg över dem i en gryta.
Stek löken i pannan tills den mjuknat lite och lägg över den i grytan.
Häll över 6 dl vatten och lägg i all fond, sojan, worcestersås, HP-sås och rödvinsvinäger.
Krydda med lagerblad, timjan, salt och peppar. Lägg ner äppleklyftorna.
Låt koka på låg värme ca 1 timme.
Red såsen med maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
Servera med inlagd gurka, äpplemos och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar