myTaste

myTaste.se

fredag 3 juli 2015

Rabarberchutney med chili

En härlig och smakrik chutney till grillat kött eller bred på lite på laxsidan innan ni grillar. Denna chutney är beroendeframkallande, så god blir den.
Syltsocker gör att hållbarheten blir utmärkt.



Tillagningstid: 60 min.

500 g rabarber
2 röda lökar, finhackade
3 msk ättikssprit (12%)
3/4 dl vatten
5 dl syltsocker
1 tsk mald ingefära (eller 1,5 msk riven färsk)
1 1/2 msk currypulver
2 tsk salt
2 röda chilifrukter, finhackade
6 st torkade aprikoser, finhackade
I msk HP-sås
1 tsk Worcestershiresås

Skala och skiva rabarbern i 1 cm bitar. Hacka löken fint. 
Lägg rabarber/lökhacket i en kastrull.
Häll på ättikssprit och vatten. Låt koka ihop ca 10 minuter utan lock.
Tillsätt syltsocker, ingefära, curry, salt, röd chili, aprikoser, HP-sås och Worcestershiresås.
Låt allt koka på svag värme ca 40 minuter. Rör om då och då. 
Se till att det inte bränner fast i botten.
Häll upp på varma burkar. Ställ burken upp och ner, så bildas det vaccum i burken när den kallnar.
Förvara chutneyn kallt.
Låt stå några dagar och mogna, då blir den perfekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar