myTaste

myTaste.se

söndag 14 december 2014

Anjovis-och ostflarn

En salt och god förrätt eller som tilltugg till ett glas mousserande vin.
Om man skär en tunn linje runt kanten på plattan, ca 2 cm från kanten, gör det så att kanten lyfter sig fint och fyllningen rinner inte ut.



Ugnstemperatur 200 grader
För 4 person(er)

4 st smördegsplattor
10 cm purjolök
1 liten gul lök
1 liten röd lök
2 msk smör eller olivolja
4 st ansjovisfilé
svartpeppar från kvarnen
1,5 dl lagrad prästost eller västerbottenost, riven
½ dl majonnäs
1 ägg

Lägg ut plattorna på ett bakplåtspapper och skär en tunn linje som en ram runt plattan ca 2 cm från kanten.
Hacka all lök och stek den långsamt mjuk i smöret eller olivoljan.
Blanda ner ansjovisfiléerna och peppra ordentligt. Ställ åt sidan.
Blanda riven ost med majonnäs och bred ut den på smördegsplattan innanför kanten.
Fördela lökblandningen ovanpå osten.
Pensla med vispat ägg på kanten, för fin färg.
Grädda ca 10-12 minuter i 200 grader tills fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar