söndag 30 mars 2014

Spansk kyckling med chorizo och grönsaker

Idag fick det bli en rätt som har inspiration från Spanien, där jag varit mycket. Härligt kryddigt och med dofter av rosmarin, chili och timjan. Till detta serveras klyftpotatis och en medelhavsinspirerad yoghurtsås.






Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)

1 kyckling, färsk
225 gr chorizo
3 stora tomater
2 st röda paprikor
2 st rödlökar
6 st vitlöksklyftor
rosmarin, gärna färsk
1 tsk timjan eller färsk timjan
chilisalt
svartpeppar

Börja med att dela kycklingen i bitar.
Skär chorizon i 5 cm bitar.
Dela tomaterna i halvor.
Skär rödlöken i klyftor.
Skär paprikan i lite större bitar.
Skala vitlöken.

Olja en ugnsfast form. Lägg ner tomater, rödlök, vitlök  och paprikan. Stoppa ner chorizon mellan grönsakerna. Salta, krydda med rosmarin och timjan.
Krydda kycklingen med rosmarin och timjan och salta och peppra den..
Lägg kycklingen ovanför grönsakerna. Ställ i mitten av ugnen i 200 grader ca 60 minuter.
Vänd kycklingen efter ca 30 minuter. Servera med klyftpotatis, yoghurtsås och med ett gott bröd.

Yoghurtsås:
3 dl yoghurt, turkisk eller grekisk
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk tomatpuré
2 msk finhackade soltorkade tomater
tabasco, några droppar
½ krm timjan
salt och peppar

Blanda ihop allt. Låt stå kallt för att dra åt sig smakerna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar