myTaste

myTaste.se

fredag 15 mars 2013

Lakritskolakakor, doppade i choklad


Dessa småkakor blir krispiga och har en härlig smak och doft av lakritsen. De är lättbakade som tur är för de är försvinnande goda.
Lakritspulver brukar jag köpa på nätet från Lakritsfabriken, men det brukar finnas i större livmedelsbutiker.





Ugnstemperatur 200 grader
ca 35 st

200 gr smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk lakritsgranulat
5 dl vetemjöl

Garnering:
150 gr mörk choklad

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, socker och sirap. Vispa till det blandat sig.
Blanda i bakpulver, vaniljsocker, lakritspulver och mjöl.
Blanda till en jämn deg.

Dela degen i tre delar och rulla ut varje del till en 40 cm längd.
Lägg dem på plåten och platta till varje rulle med fingrarna.

Grädda längderna mitt i ugnen ca 15 - 16 minuter.
Se upp så de inte blir för mörka.
Låt dem svalna av några minuter.
Skär sedan dem i sneda bitar, ca 3 cm breda.
Doppa ena sidan i smält choklad och låt dem stelna.
Förvara dem i en lufttät burk.



3 kommentarer:

  1. Kanon
    Jag saknade choklad hemma men kakan funkade utmärkt även utan.

    SvaraRadera
  2. vad menas med lakritspulver

    SvaraRadera
  3. Lakritspulver finns att köpa i de flesta större matbutikerna. Brukar finnas där kryddor och bakgrejer står.

    SvaraRadera