myTaste

myTaste.se

fredag 28 december 2012

Taco-krydda, gör din egen.

Det är både lätt och mycket godare att göra sin egen tacokrydda. Pröva gärna att rosta hel spiskummin i stekpannan som man sedan maler i morteln, smaken på tacokryddan blir otroligt mycket kryddigare och godare då.




1 msk chilipulver
1 msk anchochilipepper, Santa Maria
1 tsk chipotle chilipepper, Santa Maria
1 msk paprikapulver
1 msk smoked paprikapulver, Santa Maria
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk mald "rostad" spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk chili flakes
½ tsk svartpeppar
3 krm salt
2 krm råsocker

Mät upp och blanda alla kryddorna och förvara i en burk med lock.

Till 500 g köttfärs använder jag 3 tsk av blandningen.


Rostad spiskummin:

Rosta hel spiskummin i en torr stekpanna tills det knäpper om den. Se upp så den inte bränns.
Mal den sedan i morteln.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar