myTaste

myTaste.se

söndag 29 januari 2012

Parmesankex

Dessa kex med parmesan är beroendeframkallande. Perfekta till ett glas rött vin eller varför inte till ett glas champange.



Ugnstemperatur 180 grader

100 gr färskriven parmesan
120 gr vetemjöl
100 gr rumstempererat smör
några riv på en muskotnöt
1 nypa cayennepeppar
½ tsk havssalt
torkade örter eller hackade pinjenötter till garnering

Blanda alla ingredienser i matberedaren eller arbeta ihop den för hand.
Ta upp degen på bakbordet och forma två rullar, ca 3 cm i diameter.
Rulla dem i torkade örter, t ex rosmarin eller timjan eller i hackade pinjenötter.
Lägg rullarna i plastfolie och ställ in dem i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär varje rulle i 15 st skivor och lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda dem i  8- 10 minuter eller tills de fått lite färg.
TIPS! Du kan frysa rullarna och ta fram dom en halvtimme innan du skär dem till kex och gräddar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar