myTaste

myTaste.se

tisdag 6 december 2011

Sherrysill med sting

Denna sill passar till jul med sin härligt röda färg. Tabasco tillför lite sting i smaken.
Lagen behöver bara röras ihop, ej kokas.




4 st inlagda sillfiléer eller fem-minuterssill
½ dl ättikssprit 12 %
1 dl socker
1 ½ dl tomatjuice
½ st rödlök, finhackad
1 msk tomatpuré
2 - 3 droppar tabasco
2 msk sherry
2 - 3 st kryddpepparkorn, krossade
1 st lagerblad


Börja med att blanda ättikssprit, socker och tomatjuice, tills allt sockret löst sig.
Tillsätt finhackad rödlök, tomatpuré, tabasco och sherry.
Krossa kryddpepparn i en mortel och lägg den i lagen, lägg i lagerbladet.
Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i fina bitar. Lägg sillen i lagen.
Låt stå minst ett dygn i kylen för att mogna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar