myTaste

myTaste.se

torsdag 13 oktober 2011

Toscanabullar

Dessa bullar tar tid att baka, eftersom de skall jäsa länge. Men de är absolut värda det. Bullarna blir som en variant mellan bulle och wienerbröd.



Ca 20 st

Steg 1. Fördeg
50 gr jäst
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt mjölet.
Låt stå att jäsa 1 timme.

Steg 2.
2 msk socker
1 ägg
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
200 gr smör, rumsvarmt

Blanda ner socker, ägg, salt, vetemjöl och smöret i fördegen.
Arbeta snabbt ihop til en deg, inte för mycket, utan den skall precis gå ihop.
Kavla ut degen till degplatta ca 30 - 40 cm.
Fördela fyllningen över plattan och rulla ihop den.
Skär i 20 bitar och lägg dem i dubbla pappersformar.
Låt stå på kall plats minst 10 -12 timmar med handuk över.
Ta fram bullarna och låt de stå och jäsa 1 timme i rumstemperatur.
Gör toscanasmeten och klicka över den på bullarna.
Grädda i ca 10- 12 minuter i 225 grader.
Sikta lite florsocker över dem innan de serveras.


Fyllning:
100 gr smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
Blanda ihop fyllningen i en bunke.

Toscanasmet:
50 gr smör
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk mjöl
1 msk mjölk
50 gr mandel, flagad
Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, sirap, mjöl, mjölk och mandel. Låt koka upp


2 kommentarer:

  1. Hur många blir det då? Hälsn. Maria

    SvaraRadera
  2. Såg att det blev 20! :D

    SvaraRadera