myTaste

myTaste.se

onsdag 26 oktober 2011

Päronpaj med grönmögelost och valnötter

Ikväll när regnet öser ner, känner man att man behöver lite god kvällsmat. Så det fick bli en päronpaj.








100 gr smör
2 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk kallt vatten

Börja med att blanda degen i en matberedare. Klä en pajform med degen, gärna avlång 10 x 25 cm.
Låt stå kallt minst 1 timma i kylen eller ½ timma i frysen.

3 st päron  
2 msk smör

Skala och dela päronen i klyftor. Lägg klyftorna tätt i pajdegen och klicka smöret över dem.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

125 gr grönmögelost
½ dl valnötter, rostade

Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills fin färg.
Ta ut pajen ur ugnen och skiva grönmögelosten över pajen, ställ in ugnen 2 - 3 minuter till.
Lägg på valnötterna.
Servera med ett gott portvin eller rödvin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar