myTaste

myTaste.se

tisdag 25 oktober 2011

Bullar , kalljästa

Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar.




ca 24 st

25 gr jäst
2 dl kall mjölk
200 gr smör, rumstempererat
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 gr smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
ev pärlsocker eller mandelflarn

Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt smöret i bitar, sockret och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Blanda ihop fyllningen.
Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut vajre degbit till en fyrkant, 30 x 30 cm.
Skär den i fyrkanter (12 st) och klicka fyllning på varje fyrkant..
Vik ihop de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg varje bulle i en pappersform.
Låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar.
Pensla med vispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda i 225 grader ca 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar