myTaste

myTaste.se

måndag 27 december 2010

Paj med julskinka.

Ett bra sätt att använda resterna av julskinkan är att göra en god paj. Servera med kokt broccoli och lite sallad som tillbehör.



Paj:
3 dl mjöl
125 gr smör
3 msk kallt vatten
lite salt


Kör allt snabbt i matberedaren och fördela degen i en pajform (30 cm)
Låt stå kallt minst 30 minuter.

Fyllning:
4 dl hackad julskinka
1 skivad purjolök
4 dl riven västerbottenost
3 ägg
1 dl gräddfil
2 dl mjölk
salt och peppar
riven muskotnöt

Ställ ugnen på 200 grader.
Stek purjolöken mjuk i en stekpanna.
Fördela skinkan, purjolöken och osten i pajformen.
Vispa ihop ägg, gräddfil och mjölk. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Häll äggvätskan i pajskalet och grädda 35-40 minuter tills fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar