Sega kakan var ett av min mamma Weras favoritrecept.. Kakan doftar av härliga barndomsminnen. En lättlagad kaka som absolut inte skall vispas. Jag brukar göra den i en stekpanna av gjutjärn, precis som min mamma gjorde.
När vi var nygifta (1977) min man och jag, invigde vi vår första elvisp med denna kaka, och resultatet blev katastrof. Men man lär av sina misstag, som tur är.
Tänk på att den bara skall röras ihop försiktigt för hand.
Grädda i 200 grader.
2 ägg
2 kkp mjöl
2 kkp socker
100 gr smält smör
2 - 3 droppar bittermandelarom
Hackad eller flagnad mandel
Smeten rörs ihop för hand försiktigt.
Häll smeten i en smord bröad form med avtagbar kant.
Strö hackad mandel över.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
1 kkp motsvarar 1,5 dl
Hej! Nu ska jag köpa hem bittermandel! Förstår att det är ett gammalt recept när de mäts med koppar. Kul!
SvaraRaderaKram
Carin