myTaste

myTaste.se

måndag 30 augusti 2010

Vinbärskaka med maräng

Just nu är trädgården full med härliga bär. Både röda och svarta vinbär i massor. Då passar det verkligen att baka en kaka med lite av bären i, eller hur.........


Ugnstemperatur 200 grader

Botten:
75 gr smör
3 dl socker
5 ägggulor
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 ½ dl mjölk
3 msk vatten

Vinbärsmarängen:
5 äggvitor
5 dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl repade röda vinbär

Rör socker och smör, vitt och pösigt. Tillsätt äggulorna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör i mjölken, vattnet och de torra ingredienserna i smeten. Grädda i en smörjd långpanna i 200 grader i 12 minuter, långt nere i ugnen.

Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum, rör i socker, vaniljsocker och blanda försiktigt i bären.
Höj temperaturen till 250 grader. Ta ut kakan, och bred marängssmeten över. Grädda ytterligare 8 - 10 minuter i mitten av ugnen eller tills fin gyllene färg.
Låt kakan kallna och skär sedan i lagom bitar.

1 kommentar:

  1. suveränt god,det söta med det syrliga passar perfekt en varm sommardag. Lätt och snabb att göra.

    SvaraRadera