myTaste

myTaste.se

torsdag 5 augusti 2010

Gifflar med sylt

Gifflar är lätt att baka, man kan ta olika slags sylt i dem, allt efter smak. Det är jätte gott med lite Mina fick bli med hemgjord björnbärsylt, hallonsylt och hjortronsylt.





 
24 st

150 g smör (smält)
3 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
2 kryddm. Salt
2 – 3 msk socker
13 dl mjöl
1 ägg att pensla med


Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll väskan över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och låt degen jäsa 30 min.
Dela degen i 2 halvor. Kavla ut halvan till en rundel, dela i tårtbitar. Fyll med önskad fyllning, ex hallonsylt, äpplemos, rulla till gifflar enl. bild.

Jäs  ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda ca 10 min i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar